het nieuwe stemmen

“Met de vernieuwde Dreft wordt uw was nog schoner”, dus voorheen was de was niet schoon?
“De nieuwe chocopasta is nu nog smeuïger”, dus dat hadden ze ook al eerder kunnen doen.
“In de nieuwe handige verpakking …” dus de vorige verpakking was gewoon niet handig?
Zo wordt alles vervangen en vernieuwd. We willen steeds meer of anders en hebben er veel plezier in om die veranderingen aan te jagen. Immers, als de reclameboodschappen weer duidelijk hebben gemaakt dat we hier al een tijd lang om zouden hebben gevraagd, beantwoorden we deze boodschap met massaal koopgedrag. En zeker als er weer een serie voetbalplaatjes, speelgoedpoppetjes of gekleurde knikkers te sparen zijn.

Het winkelen is ook behoorlijk vernieuwd. Die vernieuwing wordt afgekort tot HNW.
Daar ligt het al wat genuanceerder. Door via de digitale kanalen de aankopen te doen, wordt er op ons eigen initiatief anders gewinkeld. Door Het Nieuwe Winkelen met onze blik op de 19inch vol met pixels, gaan we wel voorbij aan een aantal bijwerkingen. Die staan helaas niet in de kleine letters.

Verwarrend maar er is een tweede HNW. Het nieuwe werken. Van thuiswerkplekken, tot flexibele werkplekken in hetzelfde gebouw. Maar ook het huren van werkplekken op dagdeelbasis op iedere willekeurige wisselende locatie in het land, is niet vreemd meer. Het is onomkeerbaar.
De individuele werknemer heeft zelf de verantwoordelijkheid om zijn of haar werkplek te kiezen afgestemd op de activiteit die moet worden verricht. Een cockpit-werkplek wanneer focus op de administratieve kant ligt, een lounge-werkplek wanneer de nadruk op de sociale kant van het werk ligt en een grote vergaderzaal als er met een redelijke groep groot overleg gewenst is. Met een koffiebar uiteraard.
De hele industrie richt zich hier vervolgens op om ervoor te zorgen dat meubilair, verlichting en alles eromheen, hierop kan worden aangepast.

De snelheid waarmee al deze vernieuwingen worden gerealiseerd wordt bepaald door de manier waarop de consument en de werknemer, die gewoon dezelfde persoon zijn, aan de knoppen draait.
De knoppen van vernieuwing, versnelling ter meerdere eer en glorie van onszelf en ons eigen leefcomfort.

Wat mij nu zo bevreemd is dat er in de politieke arena juist geen vernieuwingen worden aangekondigd. Ik ben wel voor HNS, oftewel Het Nieuwe Stemmen. We behouden de politieke partijen. Al zijn er binnen HNS nieuwe spelregels over het verkiesbaar zijn van deze partijen. Dan heeft Martijn ruim de kans tot inkeer te komen en Henk en Ingrid kunnen zich dan uit hun puberteit worstelen vooraleer ze in al hun volwassenheid in het echte politieke geweld kunnen mengen.
We stemmen vervolgens per ministerie welke politici van welke partijen het departement zullen bestieren.
En dan bepalen we eerst De Nieuwe Ministeries. En we bepalen ook apart De Nieuwe Minister President onafhankelijk welke partij de meeste stemmen heeft gehad. Ja, naast de gekozen burgemeester ook een gekozen minister-president.

Kies je knop, en druk erop.

reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s