schat h-app je zin?

Het fenomeen “app” is niet meer weg te denken. Hoe snel kan het gaan? In luttele maanden was “Draw something” een booming succes. En “Instagram” had ook niet zo lang nodig. We app-en er driftig op los.

Zo nu en dan komt er een app op mijn netvlies waarvan ik echt even de rillingen krijg.
Sinds 1971 kunnen dames al met een klein hulpmiddeltje zelf een zwangerschapstest doen.
Het bekende kleine gekleurde streepje kan je leven, na enkele seconden ongeduldig gewacht te hebben, volledig op zijn kop zetten. En ik mag toch hopen in positieve zin.

De Predictor is in haar tijd op onvoorstelbare wijze een niet weg te denken en groots succes geworden. Een inmiddels betrouwbaar en uitermate gebruiksvriendelijk product. Maar in al die jaren nog niet echt ingrijpend vernieuwd.

Moest je in 1971 nog wachten tot de vrouw 9 dagen (hmmm 9???? zie eerdere column) over tijd was. De test liet dan nog 2 uur op zicht wachten. Als er tenminste geen voorbij denderende  bus met reizende passagiers voorbij reed. Want de techniek was niet bestand tegen deze trillingen.
In 2011, 4 decennia later, was het nog een kwestie van 1 dag over  tijd zijn en dan enkele minuutjes wachten was voldoende.

Welnu, de tijd van vernieuwing is gekomen. Installeer de Predictor-app op je smartphone. Deze koppelt kennelijk de ovulatie aan je biologische klok. Moet niet gekker worden.
Ik stel me nu zo voor dat een push-bericht verschijnt tijdens het wekelijks afdelingsoverleg, dat je vrouw nu in haar meest vruchtbare halfuurtje is aangekomen. Direct gevolgd door een whats-app-je van je geliefde of je “bezig” bent en ze het liefst zou hebben dat je pronto aan een andere bezigheid zou willen denken. Nee, niet denken, direct uit de vergadering breken om je toekomstige gezinsuitbreiding te komen verwekken.

Het einde van de verjaardagen is in zicht. De verwekdagen-agenda ligt binnenkort in de app-store.

reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s