lentekriebels

Ik durf best te stellen dat ik een positief ingesteld persoon ben. Maar het gure herfstige weer is begonnen en ik wordt er niet vrolijk van. Als ik de hond in de ochtend of de avond uitlaat komen we beiden doorweekt weer terug. De paraplu helpt alleen de eerste 100 meter, omdat de wind er al snel flink onderkomt en ik liever de plu loslaat dan de hond. De dikke vacht van de hond moet gedroogd worden bij terugkomst, de beste loebas moet dan in de bijkeuken blijven anders kan moeders de vrouw elke dag dweilen met de kraan open. Immers wordt de hond 4x per dag uitgelaten. En ik heb altijd het gevoel dat Piet Paulusma het zo weet te regelen dat de regenbuien en windhozen zo staan afgesteld dat tijdens mijn wandeling met de Newfoundlander alle meteorologische remmen los kunnen.

De bladeren vallen dagelijks van de bomen in onze straat en voortuin. Daar valt niet tegen de harken, of hoe dat ook mag heten. Ja, ik ben best een positief ingesteld persoon, maar van tuinieren heb ik geen kaas gegeten. Sterker nog, ik heb er een enorme hekel aan.

Het wordt ook weer tijd dat de kerstballen en andere attributen van zolder moeten komen. Ik weet niet hoe uw zolder eruit ziet, maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat die er bij ons niet veel anders uitziet dan de laatste keer dat ik er ben geweest.  Dat wordt weer eindeloos Jingle Bells aanhoren als er op het knopje van het meebewegende kerstmannetje wordt gedrukt, nadat de batterijen voor de zekerheid zijn vernieuwd. De witte kerstboom wordt weer in elkaar geschroefd. Wit en nep. De ergernis van een kamer vol naalden en het gesleep met aarde in huis hebben we gelukkig afgekocht met deze witte doe-het-zelf-boom.

Ja, ik ben best een positief ingesteld persoon. Ik heb zin in het kerstmenu. daar kan ik nu al elke dag mee bezig zijn. Recepten zoeken? Hoe gaan we de tafel dekken? Zal ik een menukaart maken of ga ik elk gerechtje in een gedichtje beschrijven? Wie komen er 1e, 2e en 3e Kerstdag? Gezellig. Daar zie ik naar uit. En een pak witte sneeuw. Dat zou geweldig zijn. Warme chocomelk met slagroom, snert met roggebrood en spek, klassieke kerstmuziek en met zijn allen naar de film.

Een winterdip ken ik niet, de zomer heb ik snel in mijn bol. Ik ben immers een positief ingesteld persoon.

Maar mijn herfst-portie mag naar Fikkie. Geef mij maar lentekriebels….zonder bijbehorend accoord…dat dan weer wel.

reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s