datjes en disjes

Na veel wikken en wegen zijn veel van de columns uiteindelijk in een boekje verschenen. Dat was ik in wezen nooit van plan, totdat het idee volgde om wat met alle beschreven ditjes en datjes te doen voor het goede doel.

Het is dan 2015 en samen met mijn goede vriend Antwan zijn we al enige tijd bezig om voor Kika geld in te zamelen met onze gezamenlijke hobby: de golfsport. We schopten het in 2014 zelfs tot de landelijke finale van de Audi Quattro Cup en behaalden daar de door velen zo gevreesde 2e plaats. Wij waren er onvoorstelbaar blij mee.

In 2015 wilden we er een schepje bovenop doen en nog meer doen dan alleen golfen, om eenzelfde bedrag als in 2014, of meer natuurlijk, te kunnen bijschrijven op de bankrekening van dit prachtige doel. Dat was het moment, meer was het ook niet, dat ik besloot columns in boekvorm te gaan verzamelen. Maar dan wel met een toevoeging die het uniek zou maken. Elke bestaande column zou ik voorzien van een beschrijving van een gerechtje dat ik wel eens heb gemaakt. Mijn andere hobby, de kooksport.
Voorzien van een wijntip en een muziektip ontstonden hierdoor unieke combinaties van columns.

Met de steun van een vormgever, een dtp-er en een drukker verscheen vroeg 2015 dus mijn “datjes en disjes”. Van elk verkocht exemplaar Euro 1 voor Kika en de rest om de kosten van het realiseren te torsen.

Er is nog een doosje over….mocht je ernstig benieuwd zijn naar de culinaire toevoegingen.